POWERFOODS DEEL 2

Gepubliceerd op 2 september 2021 om 16:11

HAVERMOUT

In deel 2 van POWERFOODS bespreek ik waarom havermout in mijn ogen een powerfood is.

  1. Het valt onder de langzame koolhydraten en geeft over een langere tijd energie. Daarnaast bevat het ook mineralen die zorgen voor een energiek gevoel zoals ijzer en magnesium. Voel je je vaak vermoeid? Neem volkoren graanproducten.
  2. Het is goed voor je hart en bloedvaten. Volkoren producten verlagen het risico op hart en bloedvaten, maar haver heeft ook nog specifiek de kracht om het LDL-cholesterol (het slechte cholesterol) te verlagen.
  3. Havermout bevat veel vezels en daar zijn je darmen blij mee. Ook zorgen deze vezels ervoor dat je lang een verzadigd gevoel hebt na het eten.
  4. Beta-glucan, een vezel in havermout, zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Dat is niet alleen gunstig voor mensen met diabetes, maar ook voor mensen die geen suikerziekte hebben. Ken je het fenomeen ‘suikerdip’? Die helpt havermout dus voorkomen.
  5. Je kunt er eindeloos gezonde recepten mee maken. Havermout is een geschikte en vele malen gezondere vervanger voor bloem!
  6. Tot slot. Zeker niet onbelangrijk, het is een goedkope superfood! Gezond eten lijkt vaak duurder dan ongezond eten. Maar het is zeker niet nodig om veel geld kwijt te zijn aan gezond eten!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.